Projekter

Åby Skole

Åby Skoles forhal var nedslidt og ikke særligt inspirerende som innovativt rum for læring og udfoldelse for de ældste klassetrin: 8., 9., og 10. klasse

Den nye scene kan ændres til en kæmpesofa, der allerede er meget populær til at ligge i bunker med mobiler, bøger, bærbare – og hinanden.
Over scenen kan nedrulles et lærred foran vinduet på 5 x 5 meter til kæmpe shows, når der er forsamlinger, teater og fest. Her kan også vises film, fremføres projekter og undervises, ligesom eleverne kan vise deres egne powerpoint og film.
De røde bænke skal fungere både som bænke, sofaborde, og udstillingspodier.
Store opslagstavler bage sofaer både nede i det store rum og på balkonen binder begge etager sammen og er til udfoldelse for scenografier, plancher, opgaveresultater, inspiration o.lign.

Et rum-i-rummet, hvor man både kan se alt og alle og alligevel sidde ugenert i grupper eller en hel klasse. Langbordet er omgivet af rumdelere med opslagstavler og udstillingselementer med små rum, der kan dækkes med akrylplader. Ud mod gangarealet, trappeopgangen og indgangen er en stor info-skærm placeret i rumdeleren.


Ud mod vinduet til trappen er en pc-bar og en infoskærm i rumdeleren, der også sikrer forsvarlig flugtvej.


Rummet vil trods sin størrelse og de stringente moderne møbler få en hjemlig stemning med de mange billeder på væggene.

Gulvet er lyst sportsgulv, væggene er blevet spartlede og filtede og malede i en lys hvidlig nuance, dørene er sprøjtemalet antrasit-grå, ligesom der er kommet nye skilte.
Lige under yderkanten af balkonen kommer al el til at løbe. Her skal sidde spots der kan lyse ind på opslagstavler, billeder og de røde sofaer og skabe forskel på oplyste områder og mere dunkle. Det giver en stuelignende fornemmelse.


Herunder et “FØR”-BILLEDE af den gamle forhal. Gulvet er mørkebrunt asfalt, væggene med groft væv, der var malet mørkt rødt. Det gav en samlet atmosfære af indelukkethed og mørke i modsætning til det nye rum, der fremstår lyst rent og indbydende: