Processer

BARDU BIBLIOTEK NORDNORGE

Biblioteket i Bardu ligger i Kommunehuset.
Kommunens kultur- og socialområde, samt biblioteket vil arbejde tættere sammen om aktiviteter og information for byens og lokalområdets borgere.
Der er ofte udstationerede med deres familier på den nærliggende militærbase for et par år ad gangen – de skal føle sig velkomne. Ligesom de fastboende borgere i alle aldre skal opleve kommunen og biblioteket som et attraktivt sted, hvor alle kan mødes, udveksle viden, læring, idéer, kultur og holde møder mm.

Se også Tromsfylke´s BLOG
Se også: GRATANGEN
Se også ARTIKEL: NEW ROLES – NEW SPACES

 

Bardu 3Program for 2 workshopdage i Bardu kommune, kommunehuset
Deltagerne er bibliotekschefen, kulturchefen, politikere, projektledere fra udviklingsafdelingen i Tromsfylkes Biblioteker, en repræsentant fra militæret og designeren.
Mandag:
– Foredrag: “Indretning er en måde at tænke på”, samt: “Hvad siger fremtidsforskerne?”
– Workshop i grupper
Tirsdag:
– Skitsering i fællesskab af møbleringsplan for bibliotek, kantine, fælles borgertorv og kontorarbejdspladser mm.

BARDU planForhallen får karakter af en lounge, hvor der er kaffe, digital information, udstillingsvægge, plads til at vente og sidde og læse aviser og inspireres af de nye bøger (HOT SPOT). Til venstre for indgangen er arbejdspladser for bibliotekar og kommunens sekretær.
Biblioteket står i åben forbindelse til Loungen til en bar, hvor man stående kan gå på nettet. Her er også studiepladser i forbindelse med et langbord – her kan man holde møder, undervise, arbejde i grupper eller samles om kreative aktiviteter.

Fra midten af Loungen kan man gå direkte ind i biblioteket til en scene, der også er udstillingspodie. Da et par bænke placeret er placeret ved siden af scenen, kan man hurtigt supplere med puffer og løse stole og ændre fra én aktivitet til en anden.

Til højre for scenen i bibliotekets bageste afsnit er et stort “slænge-badekar” med “spansk trappe” foran en stor projektion fra en fremviserkanon: her er plads til de mindre børn og deres familier.
Langs alle vægge og arealerne længst fra Loungen er bøger placeret i traditionelle reoler. Medier som film og musik og musikbøger har et særligt areal på næste etage ved siden af mødelokalerne.
Bardu 25  Foredrag – her om brugen af geometriske figurer som hjælp til at styre en kompleks indretning, hvor der skal være plads til mange ting.Bardu
Gruppearbejde og resultat af opgave
Bardu 24
Bardu 20
Skitsering af en konkret og realistisk møbleringsplan
Bardu 23
Forslag til placering af medier som film, musik, musikbøger – og et rum-i-rummet med lyttestationer og udstilling af film- og musikplakater udenpå “rummet”.
Bardu 1