Projekter

Bogbus Vejle Bibliotek

Bogbussen indretning er stringent opdelt i zoner, der har hver sin farve og er adskilt med en skillevægge, der viser, hvornår man træder ind i en ny zone. Bussens indretning adskiller sig derfor fra de fleste andre bogbusser.

Indholdet i zonerne er arrangeret symmetrisk overfor hinanden, så bussens samlede indretning fremstår med orden og lethed. Det er materialer som bøger, film, hyggeområde, tidsskrifter, fladskærm og bibliotekar-borde, der dominerer – ikke indretningen.

Lige overfor indgangsdøren (foyéren) er et modul med tallerkenrække-hylder, så man allerede når man træder ind af døren, bliver fanget af en udstilling f.eks. med coffee-table-books, havebøger, tidens film, hobby-materiale, tegneserier eller andet.


Gulvet er antrasit-grå for at lave en “bund”. Al inventar er en varm hvid farve. Rumdelere har hver sin farve i orange og lime-grøn for at adskille den ene funktion fra den anden. Sofa-hulen er orange og bibliotekarerne borde i lime-grøn corian.
Langs med lysbåndet i loftet sidder lysskinner med spots, så bøger, musik og film kan oplyses på samme måde som i en butik: ikke lige meget lys overalt, men spot på særlige varer.


Over sofaen sidder en flad-skærm (ikke tændt på billedet) – her skal eksponeres viden, emner, ting, som børn selv laver, hotspots, smukke billeder og underholdning.


I indgangspartiet, på vægge over bibliotekar-borde, ovenover sofaen, er der opslagstavler, så bussens flader kan fyldes med plakater, go-cards, informationer, nyhedstilbud, besked om arrangementer på biblioteket o.lign.