Projekter

ODDER BIBLIOTEK

Odder bibliotek møbleres nænsomt om for ganske få penge i de eksisterende omgivelser. Der investeres i enkelte nyanskaffelser, som inventar, der vil gøre det lettere at holde orden og at udstille. F.eks. får reolerne “nyt tøj på”.

Reolerne placeres i grupper, så der dannes “gader”. De reolgavle, der vender ud mod “hovedgaden”, skal fyldes med materialer, der kan inspirere og lokke borgerne til at låne og lede efter mere.

Odder 9

Gavl med tallerkenrækker, der organiserer at bøgerne altid står lige og flugter – uanset om det er store eller små bøger.
Odder 12

Gavl med plads til brochurer. I stedet for at sprede brochurer hist og pist ud over hele biblioteket, bliver de samlet til at være ganske få steder. Det gør det nemmere for borgerne at finde brochurerne – også meget nemmere for bibliotekarerne at holde orden.
Odder 7

Tallerkenrækker viser fronter af bøger, enten som HotSpot med inspiration af nyt og populært, – eller som udstillinger af  emner, der kan friste og give ny viden.
Odder 4

Gavl med opslagstavle på hele falden. Billedet viser, hvordan en flade kan udnyttes over det hele til inspiration i stedet for blot en enkelt plakat – og alligevel fremstår med orden.

Odder 8

Ved indgangen er der tallerkenrækker med lille afstand mellem hylderne til at udstille musik, omkring hjørnet har hylderne en større afstand til bøger.
Odder 6

Eksisterende reoler sammensat med skråhylder, så alle magasiner og blade er samlet ét sted med sofagrupper og barer, hvor man kan sidde og læse.

Odder 1

Billedet viser, hvordan tallerkenrække-hylder er påmonteret på en plade, så der ikke er synlige skruer på forsiden. Dermed kommer pladen med hylderne til at “svæve” et lille stykke ud fra væggen.

Odder 5

I bunden af biblioteket længst væk fra indgangen placeres barer, så man kan stå eller sidde på barstole for at fordybe sig  i digitale og fysiske medier eller blot kigge ud på det grønne.

Odder 3