Portfolio, Projekter

SPARRING OM INDRETNING TIL PSYKOLOG-KLINIK

Hun skal flytte sin psykolog-klinik til nye lokaler og har brug for sparring.

Der er mange detaljer i indretningen, der skal gennemtænkes og spille sammen, noget købes, noget medbringes fra den gamle klinik – det virker uoverskueligt og hun er presset på tid.

  
ANBEFALING:
Jeg var nervøs for at skulle starte forfra et nyt og fremmed sted. Sammen med Mette blev det betryggende: vi har skabt et fredfyldt rum for inspiration og nærvær til det, som jeg brænder for i mit arbejde med mennesker.

Pga. corona har Mette og jeg udelukkende mailet sammen, en sparrings-form, der har virket godt. Vi kunne have suppleret med facetime og tlf-samtaler, men gjorde det ikke.
Jeg sendte fotos, beskrev mine tanker, ideer og ønsker. Mette returnerede med plan-tegninger, farveforslag, videreudvikling og konkretisering.
Min oplevelse af sådan en dialog og rådgivning er, at det er mine egne ønsker, der er virkeliggjorte.

Mettes rådgivning er kompetent og kreativ. Hendes faglige kompetence og sikre æstetiske sans er tydelig. Det betyder meget for mig, at jeg følte mig forstået og set i min egen stil og ønsker for funktion og stemning. Målet for mig var nemlig ikke at få et pænt og trendy rum, men et levende sted, hvor jeg og mine klienter kan føle os trygge og inspirerede.
Det at få indretningen konkretiseret på tegning, drøfte farver, virkemidler og udnyttelse af plads er en investering, jeg får glæde af i mange år. 

Det handler om menneskesyn og måde at samarbejde på: Mette arbejder med mennesker. Det er tydeligt. Jeg har været i rigtigt gode hænder”.

Psykologen


Det er vigtigt med store grønne planter

Kun 6 timers sparring via mail frem- og tilbage, – så er der styr på processen, helheden og detaljerne.
Ikke en eneste gang bruger vi teams, zoom, telefon eller facetime.
Vi mødes heller ikke i det virkelige liv.
Selvom det kunne vi jo have gjort.
Men det synes at virke bedre med mail, så alle ord er nedskrevne, – og både designer og psykolog kan sende tegninger, links, billeder, kommentarer og spørgsmål.
Senere bruger vi 4 timer mere.

a). Det handler om ønsker til, hvordan møbleringen funktionelt kan understøtte meget intense og til tider også sårbare sessioner.
b). Det handler om psykologens eget velvære i rummet – med og uden klienter.
c.) Det handler om den samlede stemning af tryghed og ro.
Det vigtige er derfor tapet, farver, måden af belyse på, møblernes placering, design og størrelser, overfladernes karakter, udsyn til udsigt og dagslys, grønne planter, ægte tæpper på terrassogulvet – og samspillet mellem alle detaljerne i helheden.

Sparringen handler også om at psykologen kan få andre ideer og gode råd til, feks: hvordan noget kan se ud på en anden måde og fungere bedre, hvad skal psykologen undersøge, hvilke håndværkere har hun brug for, ideer til hvor hun kan købe hvad (feks. brugt), ideer som hun er i tvivl om – skal de bruges eller ud osv…..Møbleringsplanen er psykologens værktøj til at se helheden og overskue alle detaljer, så hun ved hvad konsekvenserne er efterhånden som løsningerne udvikler sig til andre løsninger.

Stemningen i klinikken er altafgørende som iscenesættende baggrund for de intense sessioner med klienterne: stemningen skal være rolig, skabe tryghed, hjemlig på en professionel måde, inspirere til at udfolde et godt liv.

Da psykologen kun har ét eneste rum, er rummet også forberedelses-rum og efterbearbejdelses-rum, som handler om, at psykologen ikke bare praktisk men mentalt og følelsesmæssigt kan”sætte sig i stemning” og “aflade”.
Rummet har derfor en stemningsmæssig dobbeltfunktion, hvor klienterne kan opleve, at de er “på besøg” hos et virkeligt menneske, træder ind i en slags bolig, hvor de er velkomne og i centrum for en stund.
Rummet skal derfor udtrykke en balance mellem en privat og professionel atmosfære, der vil få klienten til at slappe af og føle sig tryg.