Projekter

STERIL-CENTRALEN SKEJBY SYGEHUS

Steril-centralen skal bygges som fase 0 i det nye Aarhus Universitets Hospital.
Det er vigtigt at gennemtænke, hvordan produktionen skal foregå i de nye lokaler, at det er nemt at holde absolut rent.
Det er også vigtigt, at medarbejderkulturen bliver udtrykt i indretningen, sammenholdet, humoren, varmen, glæden og stoltheden.
Medarbejderne skal have medejerskab til løsningen – og besøgende udefra skal kunne se menneskeligheden og hjertevarmen.

Efter et par workshop-dage, hvor alle medarbejdere er med til at sætte ord og billeder på: HVEM ER VI – HVAD VIL VI?, følger en designproces i en mindre gruppe.
Gruppen skal finde konkrete løsninger med udgangspunkt i medarbejdernes mål til overflader, farver og udsmykning, samt indretning af personalerum.
MÅL:
Steril
Steril 2
Steril 3

Først og fremmest er hoved-temaet: VAND.

Farver og materialer skal passe sammen
kreativ proces med Gitte

Trappeopgangen:Steril 2

De 2 sluser ind til produktionslokalerne i en stærk varm kulør for hjertevarmen
Steril 8

Arbejdsbordene er i kompositmateriale, der er lette at rengøre og føles blødere at arbejde ved end rustfri stål. Bordpladerne har farver for at give mere hjemlighed til det sterile.
Steril 11

Da bordene er meget store, fylder de meget visuelt, så det betyder meget for den samlede oplevelse og stemning, at de har kulør. Farven skal samtidig være så lys, at bordene er lette at holde rene. Den grønne farve er en blid baggrundsfarve i kontrast til de redskaber, der skal rengøres.
Steril 10

Arbejdsplads med udsigt til det fri.
Steril 15

Den generelle farveholdning er lys på alle rummets flader og så vidt muligt på stel, maskiner, bakker osv: hvid, cremefarvet, sand, perlemor – for at udtrykke noget blidere og mere feminint end rustfri stål og gråtoner.
Steril 20

I personalerummet er der plads til et langbord, hvor alle kan samles, en lille gruppe med bløde møbler, en bar, en helt væg med opslagstavler, hvor medarbejderne kan udfolde sig personligt og frit, når de er udenfor de sterile rum. Personalerummet er medarbejdernes “pause-rum”, stue og møderum, så her der flere farver og direkte udgang til det fri.
Steril 33
Steril 29

Alle bordplader i personalerummet – langbord, sofabord og bar – er ligesom i produktionsrummene lavet i komposit.
Steril 27
Steril 35
Steril 25
Steril 24