Portfolio, Udsmykning

Udsmykning i Viborg Handelsskole

Farver og udsmykninger knytter nye sidefløje med undervisningslokaler sammen med den eksisterende bygning på Viborg Handelsskole

Varierende farver i linoleumsgulve med kulørte farvetråde og udsmykninger giver karakter til hver undervisningsfløj og medvirker til fornemmelsen af selvstændige torvepladser, der har fået hver sit navn: Blå Valmue, Rød Rose, Gule Strå, Grøn Nyserod.

Udsmykningerne er malet på opskummede plastplader på 1 x 1 meter, som en slags kæmpe-kakler. Udsmykningerne er monteret på de egentlige gavle gennem begge etager, så man bevæger sig sammen med udsmykningerne op og ned af trapperne.
De skrå vægge (på grund af husets skæve kerne) har fået mørke farver – en for hver fløj.

Farver på vægge og linoleum er udvalgt til at passe til de oprindelige naturmaterialer: mursten og cedertræ, mens udsmykningerne består af en række mere klare kulører og abstrakte organiske former som kontrast til husets stramme geometriske strukturer.

Tanken er, at man træder ind i billederne, når man er inde i huset. Man kan kun se billederne i deres helhed, når man ser gennem vinduerne udefra.

Farver ændrer karakter, når de sættes op mod hinanden og derfor opleves de samme farver forskelligt i hver udsmykning – også afhængig af om der er meget eller lidt af en farve. Når vinrød opleves som tæt og varm i forhold til en dyb, mørk blå, så opleves den samme farve kold og fjern, når den ses sammen med en varm gul og orange.