Portfolio, Udsmykning

UDSMYKNING OG FARVER PÅ TILST SKOLE

Farvesætning af træværk udvendigt på alle bygninger
Glasmaleri i indgangspartiet

Træværket omkring vinduer og døre på Tilst Skole var vejrbidt og nedslidt.
Det trængte til afpudsning og maling, – ikke mindst nye farver, der kunne erstatte nuancer af lilla, turkis og orange.
De nye farver er derimod afdæmpede og passer til de gule mursten, røde tage og naturen, så bygningerne fremstår harmoniske, uanset om det er sommer eller vinter, morgen eller aften.
Samtidig blev alle gående rammer helt udskiftet til mahogni for at fremstå som varme mod mere kølige grågule og grågrønne malede faste rammer, samt sternen, der til gengæld passer til de grågule mursten.
Målet er et roligt udtryk.


I indgangspartiet er til gengæld et kulørstærkt glasmaleri, der som velkomst signalerer skolens vision om et fællesskab med livsglæde, engagement og tillid.
Inspireret fra skolens logo: To glade ansigter i to forskellige børnehøjder smiler, hvor man kan se ind på skolen gennem ansigterne, der ikke er bemalede.
Resten af maleriet er organiske farveflader, der væver sig ind i hinanden.
Nogle farver matcher farverne på facaden, andre adskiller sig som kontrast og atter andre felter står som klart glas, så man kan se ud og ind.

Maleriet er lavet på 6 mm hærdet, slagfast glas og monteret, så malingen vender ind mod ruden. Derfor kan man både  fingere og rengøre glasset fra indersiden uden malingen kommer noget til.
Maleriet er fastgjort med en træliste langs vinduets ramme.


Herover: Skitse til glasmaling
Herunder: Skolens logo