Projekter

Viby Bib og Borg

Da Viby er et af de større lokalområder i Aarhus med mange borgere, var det en fantastisk mulighed, da den tidligere politistation bag biblioteket blev ledig og bibliotekets areal kunne udvides og komme til at huse en lokal borgerservice.

Projektet gav mulighed for at biblioteket både kunne rumme åbne områder og flere intime zoner end før. Da bygningerne er placeret skævt i forhold til hinanden og konstrueret, så kerner med toiletter midt i huset er med til at bære øvrige etager, var det noget af et puslespil at få udnyttet de “kringel-kroge”, der skulle blive stående.

Bibliotek og borgerservice deler tæt ved børnebiblioteket et fælles borgertorv, hvor borgerne udover at vente kan inspireres af hotspots som nye bøger, udstillinger, tv-news og meget mere. Det var vigtigt, at de digitale muligheder skulle være så fremtidsikrede som muligt, blandt andet med storskærm og søgemuligheder. Avislæse-“salen” er ikke en sal, men snarere en herreværelseslignende dagligstue.
Projektet gav plads til et lyst og dejligt personalerum – en funktion, der før var henvist til kælderetagen. Biblioteket fik også et nyt lyst gulv og varme farver for at gøre det indbydende og hyggeligt.
Siden er flere kontorer i underetagen blevet renoveret i samme stil.